Eszünk-iszunk-beszólunk

GerillaGasztro

GerillaGasztro

A hetedik napon

Tűzdelt vaddisznócomb

2017. március 05. - GerilLaca

Vasárnap.

Erdőben voltunk lányaimmal, az idő közepesen pocsék, a hangulatunk közepesen jó volt.
Jó nagyot mentünk.
Láttunk 3 őzet, jól rá is kívántunk a vadhúsra.
Amíg a nagyok anyával mászóterembe mentek a kicsivel összedobtunk egy vaddisznócombot.
Nagyjából ezekből állt össze:
-kisebb, de nem arcátlanul kicsi vaddisznócomb darab
-gyökérzöldségek
-hagyma
-fokhagyma
-szalonna
-zsír
-fűszerek: bors,só,babér,borókabogyó (saját szedés, Budai hg.), szárított vargánya (tavaly nyári saját szedés Budai hg.)
-1-2 dl paradicsompüré (olaszokat használom, abban van paradicsom :))
-1 dl vörösbor, maradékot meg kell inni mellé (Mészáros kadarka '14 ár/érték arány kiváló!) 
Combot megtűzdeltük, körbepirítottuk, kiszedtük.
Tűzforró serpenyőbe darabolva répa/fehér, zeller, hagyma,2-3 foki,
lepirít, nem kapkod.
Rá a paradicsom, utána a vörösbor,pörzsanyag felvakar, vadul kiforral.
Hús fedeles vasba, szósz melléönt, fűszerek reája.
20170305_163733_1.jpg
20170305_163738_1.jpg
130 fok 2,5-3 óra.
Mellé mehet röszti, dinsztelt káposzta, nekem volt maradék fagyasztott erdei gomba.
Hogy ne legyen trutymós kanél vajat+ikanál napraforgó olajat olvasztottam, abba kell fagyosan bedobni "üveghangon" pirítva. Só bors, petrus, ready.
20170305_201050_1.jpg
"Pihentető" hét volt ismét :)
Az ott a húson áfonya...

 

Pre-Go

Dolce vita Budapest

Naggyon fancy. Barátságos tetthely.

Tök érthető hol rendelsz mit csinálsz, mik a lehetőségeid, ez nekem fontos, nem szeretem ufónak érezni magam.

Ez nagy jó pont.

A személyzet többnyire kedves.

Többnyire…

Azt kellene látni, hogy ilyen névvel egy látványkonyhás helyen nem állhat a szakács savanyú pofával a

serpenyő mögött, mintha karó lenne a fenekében…

Főpénztáros leányzó úgyszintén, jó pont, hogy legalább erőlködnek a mosolygással, csak így tovább.

Haladéktalanul 1 hónap római gasztrokörutas beutaló javallott!

Na de a kaja.

Ár/érték arányban oké, én Róma spagettit ettem, extra olívabogyó+extra parmezán, ez cca ezerbe’ megállt.

A tészta oké, nekem kicsit túl aldente, mennyiség kicsit gyenge(erősen szubjektív), ezt nem merném olaszoknak eladni, kóstolónak sem, kinn bármelyik étteremben a dupláját kapod, a mammak konyhájáról nem is beszélek.

Budai egyszálbelű hipszter buxáknak ez lehet, hogy elég, de idejönne "Giovanni" és nevetve halna éhen az adagtól (primi piattinak is kevés)

Parmezán teljesen ok, érett, mennyiség is rendben.

Paradicsomszósz prem kategória, kicsit sok olajat tolnak alá, mondjuk nekem ez is belefér.

Olívabogyó

Na gyerekek ezt neeeeee, fél marék spanyol kommersz olajbogyót egy olasz tésztázóhelyen extraként ennyiért?  

Na ez nem jött be.

Ettem egy avokádós, sültpaprikás, ruccolás, csicseriborsókrémes szenyát, Isteni volt a pékárú meg a belseje is.

A sebességen is lehet csiszolni, bár én ráérős vagyok, de nem voltak sokan előttem és majd 20 percet vártam a kajámra.

Mindent összegezve ki KELL próbálni, remélhetőleg a néhány apróság csak kezdeti nehézség és kinövik hamarosan.

A gyenge fotókért elnézést, már nagyon éhes voltam.

Ítéletem: OKÉIGEN

webhely: Pre-Go

prego1.pngprego2.png

süti beállítások módosítása