Eszünk-iszunk-beszólunk

GerillaGasztro

GerillaGasztro

A hetedik napon

Tűzdelt vaddisznócomb

2017. március 05. - GerilLaca

Vasárnap.

Erdőben voltunk lányaimmal, az idő közepesen pocsék, a hangulatunk közepesen jó volt.
Jó nagyot mentünk.
Láttunk 3 őzet, jól rá is kívántunk a vadhúsra.
Amíg a nagyok anyával mászóterembe mentek a kicsivel összedobtunk egy vaddisznócombot.
Nagyjából ezekből állt össze:
-kisebb, de nem arcátlanul kicsi vaddisznócomb darab
-gyökérzöldségek
-hagyma
-fokhagyma
-szalonna
-zsír
-fűszerek: bors,só,babér,borókabogyó (saját szedés, Budai hg.), szárított vargánya (tavaly nyári saját szedés Budai hg.)
-1-2 dl paradicsompüré (olaszokat használom, abban van paradicsom :))
-1 dl vörösbor, maradékot meg kell inni mellé (Mészáros kadarka '14 ár/érték arány kiváló!) 
Combot megtűzdeltük, körbepirítottuk, kiszedtük.
Tűzforró serpenyőbe darabolva répa/fehér, zeller, hagyma,2-3 foki,
lepirít, nem kapkod.
Rá a paradicsom, utána a vörösbor,pörzsanyag felvakar, vadul kiforral.
Hús fedeles vasba, szósz melléönt, fűszerek reája.
20170305_163733_1.jpg
20170305_163738_1.jpg
130 fok 2,5-3 óra.
Mellé mehet röszti, dinsztelt káposzta, nekem volt maradék fagyasztott erdei gomba.
Hogy ne legyen trutymós kanél vajat+ikanál napraforgó olajat olvasztottam, abba kell fagyosan bedobni "üveghangon" pirítva. Só bors, petrus, ready.
20170305_201050_1.jpg
"Pihentető" hét volt ismét :)
Az ott a húson áfonya...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestgerillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr112315921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása