Aki kihalófélben lévő (pontosabban: kiirtás alatt álló) állatot óhajt fogyasztani, az fizesse meg az árát.
(Gondolom, a "két ker." csak valami kifigurázás, de mi a fene lehet a "90's évek"?)
@bozs: Ja igen termőhely és tertmőtestismeret tekintetében az alábbi irodalommal indulj: Gombászok kézikönyve - Kibővítve magyarországi fajokkal, hazai elterjedési, gyakorisági és veszélyeztetettségi adatokkal Ewald Gerhardt
@bozs: Szia Ági! Nekem a legkisebb 4 bírja, mint állat, gombát valószínűleg nem a turistaúton fogtok találni :) Gyakorlatilag bármilyen lomberdőben szembejöhet gomba. Meg kell tanulni a termőhelyeiket, gombászoktól ne várjad, hogy elárulják a tuti helyeket :) Belinkeltem a gombavizsgálókat, de Fény utcain pl h-v 17-ig ott vannak. Üdv D
Tudnátok esetleg ötletet adni, hogy Budapest közelében hova érdemes kimenni gombát keresni egy 3 éves túrázni szerető gyerkőccel? Illetve ti milyen időzítését javasolnátok egy ilyen gombázós túrára? Meddig vannak ott a piacokon a gombavizsgálók? Ha pl. szombaton délelőtt leszedjük a gombát, akkor aznap be tudjuk még vizsgáltatni valahol? Előre is nagyon köszi a válaszokat!
A yakitori jó dolog :)
A tare szósz esetében nem kell a receptet szó szerint követni, mert nincs eredeti, mindenki ízlés szerint készíti, a lényeg az, hogy a szójaszószt édesítik és sűrítik. Mi például alacsony sótartalmú szójaszószt használunk, ahhoz kevesebb mirin is elég.
@alien: Még valami, esetleg próbálj meg tölteni BBQ kolbászt kevesebb zsírral és sütésnél nyugodtan el lehet engedni akár 125-130 fokig.
Ajánlom a Franklin féle receptet, youtube-on fenn van.
@alien: nekünk nem okozott problémát eddig, igaz vagy saját, vagy kézműves cuccost sütögettünk. Nem lehet, hogy az alapanyag minősége volt nálad a probléma? Csak erre tudok gondolni.
@Dexter82: mániákusan sütögetek, mondjuk kolbászt BBQ-n még ehetőt nem tudtam, de a májas hurka vizes tál fölött három négy órát süldögél 100-120 fok között az úgy nagyon jó lesz
a kolbász vaj puha lett de minden zsírja benne maradt azt nehezen tudtam befalni
@Étteremkritikus: Rád bízom, nekem ez a technológia vált be, ennek az eredményét szeretjük. Másikkal nem lesz olyan. Aki meg nem tud vigyázni, hogy ne legyen rántotta, az főzzön inkább virslit :)
Ha a serpenyőt nem teszed vissza a tűzre és inkább a tojás hidegebb táljába kevered hozzá a szalonnát és a tésztát, akkor könnyebb elkerülni, hogy rántotta legyen belőle :)
Eszünk-iszunk-beszólunk
GerillaGasztro
GerillaGasztro
Utolsó kommentek:
motoroskonyhaja 2017.06.24. 23:31:56
Bejegyzés: A nagy BBQ kamu
petipapi 2017.06.24. 08:20:03
Bejegyzés: A nagy BBQ kamu
GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.06.19. 13:17:44
Bejegyzés: NEMO
_ng_ 2017.06.17. 17:44:38
(Gondolom, a "két ker." csak valami kifigurázás, de mi a fene lehet a "90's évek"?)
Bejegyzés: NEMO
bozs 2017.06.11. 23:48:29
Bejegyzés: Vargánya
GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.06.11. 21:41:16
Bejegyzés: Vargánya
GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.06.11. 21:38:58
Bejegyzés: Vargánya
bozs 2017.06.11. 15:29:28
Tudnátok esetleg ötletet adni, hogy Budapest közelében hova érdemes kimenni gombát keresni egy 3 éves túrázni szerető gyerkőccel? Illetve ti milyen időzítését javasolnátok egy ilyen gombázós túrára? Meddig vannak ott a piacokon a gombavizsgálók? Ha pl. szombaton délelőtt leszedjük a gombát, akkor aznap be tudjuk még vizsgáltatni valahol? Előre is nagyon köszi a válaszokat!
Ági
Bejegyzés: Vargánya
GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.06.10. 16:08:06
Bejegyzés: Vargánya
Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2017.06.10. 12:16:38
Bejegyzés: Vargánya
2017.06.03. 12:25:25
Bejegyzés: Ecetes erdeigomba
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.05.30. 13:05:47
A tare szósz esetében nem kell a receptet szó szerint követni, mert nincs eredeti, mindenki ízlés szerint készíti, a lényeg az, hogy a szójaszószt édesítik és sűrítik. Mi például alacsony sótartalmú szójaszószt használunk, ahhoz kevesebb mirin is elég.
Bejegyzés: Yakitori
GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.05.24. 09:47:41
Ajánlom a Franklin féle receptet, youtube-on fenn van.
Bejegyzés: HÁZIKOLBÁSZ Gerillamódra
GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.05.24. 09:16:42
Bejegyzés: HÁZIKOLBÁSZ Gerillamódra
alien 2017.05.23. 22:31:25
a kolbász vaj puha lett de minden zsírja benne maradt azt nehezen tudtam befalni
Bejegyzés: HÁZIKOLBÁSZ Gerillamódra
GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.05.16. 13:56:59
Bejegyzés: Carbonara
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.05.16. 12:36:19
Bejegyzés: Carbonara
GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.05.16. 06:52:10
Bejegyzés: Carbonara
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.05.15. 22:09:22
Bejegyzés: Carbonara
sakkosfx 2017.05.09. 21:14:16
Bejegyzés: A tökéletes rántotthús nyomában II. rész