Eszünk-iszunk-beszólunk

GerillaGasztro

GerillaGasztro

Utolsó kommentek:

GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.06.19. 13:17:44

@_ng_: Attól, hogy drága, még el lekeht készíteni rendesen is. Másrészt nem csak a tonhal van túlárazva, hanem a többi étel is.

Bejegyzés: NEMO

_ng_ 2017.06.17. 17:44:38

Aki kihalófélben lévő (pontosabban: kiirtás alatt álló) állatot óhajt fogyasztani, az fizesse meg az árát.
(Gondolom, a "két ker." csak valami kifigurázás, de mi a fene lehet a "90's évek"?)

Bejegyzés: NEMO

bozs 2017.06.11. 23:48:29

@Dexter82: Nagyon szépen köszönöm a válaszaidat!

Bejegyzés: Vargánya

GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.06.11. 21:41:16

@bozs: Ja igen termőhely és tertmőtestismeret tekintetében az alábbi irodalommal indulj: Gombászok kézikönyve - Kibővítve magyarországi fajokkal, hazai elterjedési, gyakorisági és veszélyeztetettségi adatokkal Ewald Gerhardt

Bejegyzés: Vargánya

GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.06.11. 21:38:58

@bozs: Szia Ági! Nekem a legkisebb 4 bírja, mint állat, gombát valószínűleg nem a turistaúton fogtok találni :) Gyakorlatilag bármilyen lomberdőben szembejöhet gomba. Meg kell tanulni a termőhelyeiket, gombászoktól ne várjad, hogy elárulják a tuti helyeket :) Belinkeltem a gombavizsgálókat, de Fény utcain pl h-v 17-ig ott vannak. Üdv D

Bejegyzés: Vargánya

bozs 2017.06.11. 15:29:28

Kedves Gombaszedők,

Tudnátok esetleg ötletet adni, hogy Budapest közelében hova érdemes kimenni gombát keresni egy 3 éves túrázni szerető gyerkőccel? Illetve ti milyen időzítését javasolnátok egy ilyen gombázós túrára? Meddig vannak ott a piacokon a gombavizsgálók? Ha pl. szombaton délelőtt leszedjük a gombát, akkor aznap be tudjuk még vizsgáltatni valahol? Előre is nagyon köszi a válaszokat!

Ági

Bejegyzés: Vargánya

GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.06.10. 16:08:06

@Gyalogrépa: Ne egyen, a mai eső szerintem meghozza pár nap múlva. Tegnap már én is csak szárazat találtam :(

Bejegyzés: Vargánya

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2017.06.10. 12:16:38

Megesz az irigység. Június eleje van, és még se róka, se vargánya nem jött össze. De még egy férges se.

Bejegyzés: Vargánya

2017.06.03. 12:25:25

A legjobb savanyitani valo gomba a rizike, bar arra meg varni kell mert összel terem fenyöligetekben...

Bejegyzés: Ecetes erdeigomba

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.05.30. 13:05:47

A yakitori jó dolog :)
A tare szósz esetében nem kell a receptet szó szerint követni, mert nincs eredeti, mindenki ízlés szerint készíti, a lényeg az, hogy a szójaszószt édesítik és sűrítik. Mi például alacsony sótartalmú szójaszószt használunk, ahhoz kevesebb mirin is elég.

Bejegyzés: Yakitori

GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.05.24. 09:47:41

@alien: Még valami, esetleg próbálj meg tölteni BBQ kolbászt kevesebb zsírral és sütésnél nyugodtan el lehet engedni akár 125-130 fokig.
Ajánlom a Franklin féle receptet, youtube-on fenn van.

Bejegyzés: HÁZIKOLBÁSZ Gerillamódra

GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.05.24. 09:16:42

@alien: nekünk nem okozott problémát eddig, igaz vagy saját, vagy kézműves cuccost sütögettünk. Nem lehet, hogy az alapanyag minősége volt nálad a probléma? Csak erre tudok gondolni.

Bejegyzés: HÁZIKOLBÁSZ Gerillamódra

alien 2017.05.23. 22:31:25

@Dexter82: mániákusan sütögetek, mondjuk kolbászt BBQ-n még ehetőt nem tudtam, de a májas hurka vizes tál fölött három négy órát süldögél 100-120 fok között az úgy nagyon jó lesz
a kolbász vaj puha lett de minden zsírja benne maradt azt nehezen tudtam befalni

Bejegyzés: HÁZIKOLBÁSZ Gerillamódra

GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.05.16. 13:56:59

@Étteremkritikus: Rád bízom, nekem ez a technológia vált be, ennek az eredményét szeretjük. Másikkal nem lesz olyan. Aki meg nem tud vigyázni, hogy ne legyen rántotta, az főzzön inkább virslit :)

Bejegyzés: Carbonara

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.05.16. 12:36:19

@Dexter82: Nem hidegen kevered, hiszen a tészta és a szalonna is forró, meg persze az a kicsi főzővíz is, amit rászedtél.

Bejegyzés: Carbonara

GerilLaca · http://gerillagasztro.blog.hu/ 2017.05.16. 06:52:10

@Étteremkritikus: Ha "hidegen" kevered össze, sosem kapod meg azt a krémes állagot, mintha melegen teszed.

Bejegyzés: Carbonara

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.05.15. 22:09:22

Ha a serpenyőt nem teszed vissza a tűzre és inkább a tojás hidegebb táljába kevered hozzá a szalonnát és a tésztát, akkor könnyebb elkerülni, hogy rántotta legyen belőle :)

Bejegyzés: Carbonara

sakkosfx 2017.05.09. 21:14:16

A borjú drága és kapni sem lehet minden hentesnél! Sajnos! Pedig néha vennék! Húsz éve, hogy ettem Bécsi borjú néven!

Bejegyzés: A tökéletes rántotthús nyomában II. rész
süti beállítások módosítása